اسید ها ، بازها

اسید ها موادی ترش مزه اند خاصیت خورندگی دارند شناساگرها را تغییر رنگ می دهند و بازها را خنثی می کنند.

بازها موادی با مزهٔ گس-تلخ اند حالتی لزج دارند شناساگرها را تغییر رنگ می دهند و اسیدها را خنثی می کنند.

کاغذ پی اچ را قرمز می کنند .

خواص عمومی اسیدها

▪ موادی هستند که از نظر مزه ترشند.

▪ کاغذ تورنسل را سرخ رنگ می‌کنند.

▪ با برخی فلزات مانند آهن و روی ترکیب شده گاز هیدروژن می‌دهند.

▪ با قلیاها (بازها) واکنش نموده و املاح ( نمک ) را تشکیل می‌دهند.

▪ با کربنات کلسیم (مثلا به صورت سنگ مرمر) بشدت واکنش دارند، بطوریکه کف می‌کنند و گاز کربنیک آزاد می‌نمایند.

اسیدهای قوی  عبارتند از :

، اسید نیتریک اسید کلریدریک  یدیدریک ، نیتریک ، سولفوریک ، پرکلریک

اسیدها مزه ترشی دارند بعضی اسیدها سمی هستند بعضی باعث سوختگی های شدید می شوند و تعدادی نیز کاملاً بی ضرر به شمار می آیند بعضی اسیدها نیز خوراکی و بسیار مفید هستند ما اسید سیتریک را از پرتقال و لیموترش به دست می آوریم بدنمان هم اسیدهایی را می سازند که به گوارش غذا کمک می کنند .

اسید سولفوریک یکی از قوی ترین و مهم ترین اسیدها است که به مقدار فراوان در تولید انواع کود ، فرآورده های نفتی و آهن و فولاد بکار گرفته می شوند آب باتری اتومبیل ها اسید سولفوریک رقیق شده با آب خالص است سایر اسیدهای قوی عبارتند از: اسید نیتریک و اسید کلرید ریک

بازها ( قلیا)

· بازها مزه ی تند و تیز و تلخ می دهند.

 کاغذ پی اچ را آبی می کنند .· رنگ شناساگرها را تغییر می دهند.

· شامل ترکیبی از اتم های اکسیژن و هیدروژن هستند که هیدروکسیل (OH) نامیده می شوند.

· اسیدها را خنثی می کنند.

هیدروکسید سدیم کاربردهای خانگی زیادی دارد و برای تمیز کردن لوله های ظرفشویی و فاضلاب به کار می روداست). در آزمایش های خود از این ماده با احتیاط استفاده کنید