اسید ها و بازها
اسید ها ، بازها
اسید ها موادی ترش مزه اند خاصیت خورندگی دارند شناساگرها را تغییر رنگ می دهند و بازها را خنثی می کنند.
بازها موادی با مزهٔ گس-تلخ اند حالتی لزج دارند شناساگرها را تغییر رنگ می دهند و اسیدها را خنثی می کنند.
کاغذ پی اچ را قرمز می کنند .
خواص عمومی اسیدها
▪ موادی هستند که از نظر مزه ترشند.
▪ کاغذ تورنسل را سرخ رنگ میکنند.
▪ با برخی فلزات مانند آهن و روی ترکیب شده گاز هیدروژن میدهند.
▪ با قلیاها (بازها) واکنش نموده و املاح ( نمک ) را تشکیل میدهند.
▪ با کربنات کلسیم (مثلا به صورت سنگ مرمر) بشدت واکنش دارند، بطوریکه کف میکنند و گاز کربنیک آزاد مینمایند.
اسیدهای قوی عبارتند از :
، اسید نیتریک اسید کلریدریک یدیدریک ، نیتریک ، سولفوریک ، پرکلریک
اسیدها مزه ترشی دارند بعضی اسیدها سمی هستند بعضی باعث سوختگی های شدید می شوند و تعدادی نیز کاملاً بی ضرر به شمار می آیند بعضی اسیدها نیز خوراکی و بسیار مفید هستند ما اسید سیتریک را از پرتقال و لیموترش به دست می آوریم بدنمان هم اسیدهایی را می سازند که به گوارش غذا کمک می کنند .
اسید سولفوریک یکی از قوی ترین و مهم ترین اسیدها است که به مقدار فراوان در تولید انواع کود ، فرآورده های نفتی و آهن و فولاد بکار گرفته می شوند آب باتری اتومبیل ها اسید سولفوریک رقیق شده با آب خالص است سایر اسیدهای قوی عبارتند از: اسید نیتریک و اسید کلرید ریک
بازها ( قلیا)
· بازها مزه ی تند و تیز و تلخ می دهند.
کاغذ پی اچ را آبی می کنند .· رنگ شناساگرها را تغییر می دهند.
· شامل ترکیبی از اتم های اکسیژن و هیدروژن هستند که هیدروکسیل (OH) نامیده می شوند.
· اسیدها را خنثی می کنند.
هیدروکسید سدیم کاربردهای خانگی زیادی دارد و برای تمیز کردن لوله های ظرفشویی و فاضلاب به کار می روداست). در آزمایش های خود از این ماده با احتیاط استفاده کنید